athinaikanews.gr
Monastiraki 1280x853
ΑΘΗΝΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ένα νέο 5άστερο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας από τον όμιλο Νικολαΐδη της Atlantica

Κοινοποίηση

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου σε υφιστάμενο παλιό, κτίριο επί της οδού Περικλέους, το οποίο θα αποκτήσει έναν ακόμη όροφο και θα έχει δυναμικότητα 33 δωματίων/66 κλινών.

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι ξενοδοχειακές επενδύσεις στο κέντρο της Αθήνας, είτε πρόκειται για μικρότερα, μεμονωμένα projects είτε για μεγαλύτερους ομίλους που επιχειρούν να ενισχύσουν το αποτύπωμά τους στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ετσι, μία ακόμη 5άστερη μικρή μονάδα δρομολογείται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας επί της οδού Περικλέους 46, μέσα στο «τρίγωνο» των σταθμών μετρό Συντάγματος, Μοναστηρακίου και Πανεπιστημίου.

Πολύ πρόσφατα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού ενέκριναν τη μελέτη για το έργο με επενδυτικό φορέα την Ιonian Sun A.E.. H εταιρεία συνδέεται με τον όμιλο Νικολαΐδη της Atlantica, από τους πλέον ισχυρούς «παίκτες» της ξενοδοχειακής αγοράς με περισσότερα από 40 ξενοδοχεία σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο, με ισχυρούς εταίρους (βλ. TUI), περισσότερους από 400.000 πελάτες ετησίως κι έχοντας σε εξέλιξη, μεταξύ άλλων, και το μεγάλο project στην Αφάντου.

Η Ionian Sun προχωρά τώρα τις αδειοδοτήσεις για το νέο project στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας το οποίο τοποθετείται στα πέριξ των 3 εκατ. ευρώ. Το έργο για τη νέα μονάδα κατηγορίας 5 αστέρων περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου σε υφιστάμενο παλιό, κτίριο επί της οδού Περικλέους, το οποίο θα αποκτήσει έναν ακόμη όροφο και θα έχει δυναμικότητα 33 δωματίων/66 κλινών.

Η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη για την «Αξιοποίηση, εκσυγχρονισμό και στατική ενίσχυση υπάρχοντος προ του 1955 κτιρίου καταστημάτων, με προσθήκη καθ’ ύψος, αλλαγή χρήσης (κατά το μεγαλύτερο μέρος) σε ξενοδοχείο 5*» που βρίσκεται επί της οδού Περικλέους 46, στον Δήμο Αθηναίων από την Ionian Sun, ένα ακόμη βήμα στο μακρύ δρόμο των εγκρίσεων.

Η απόφαση περιλαμβάνει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, όπως να εγκριθούν οι προβλεπόμενες από τη μελέτη παρεκκλίσεις από το αρμόδιο όργανο, οι αιτούμενες επεμβάσεις να είναι σύμφωνες με τις διατάξεις πολεοδομικές, κτιριοδομικές ή άλλων αρχών, όλες οι εργασίες εκσκαφών θα γίνουν με την επίβλεψη της ΕΦ.Α. Πόλης Αθηνών, η οποία θα ειδοποιηθεί εγκαίρως (τουλάχιστον 15 ήμερες πριν την έναρξη τους) και εγγράφως.

«Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια των εκσκαφών εντοπιστούν αρχαιολογικά λείψανα, οι εργασίες στο υπόγειο θα διακοπούν και θα ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα, σύμφωνα με τις δυνατότητες και τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας. Από τα αποτελέσματα της ανασκαφής θα εξαρτηθεί η τελική πορεία του έργου στο επίπεδο του υπογείου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Αρχαιολογική Νομοθεσία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Επιπλέον, κατά την εκτέλεση εργασιών εκσκαφής και ενίσχυσης σε επαφή με τα όμορα μνημεία (Περικλέους 44 και Θησέως) να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ψηφιακό κτηματολόγιο στην Αθήνα

Oμάδα Σύνταξης

Τουρίστας βρήκε τραγικό θάνατο στη Ρόδο: Τον χτύπησε κεραυνός μέσα στη θάλασσα

Oμάδα Σύνταξης

Προχωρά το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού – Δικαστική δικαίωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας!