athinaikanews.gr
26
ΥΓΕΙΑ

Ένθετο Υγεία: Τεχνητή νοημοσύνη και πρόγνωση καρδιαγγειακών παθήσεων

Κοινοποίηση

Η νέα τάση στην απεικόνιση της καρδιάς και των αγγείων είναι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης τόσο για τη διάγνωση όσο και για την πρόγνωση των καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Ήδη, στη Μεγάλη Βρετανία, η αξονική στεφανιογραφία μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο για έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικό επεισόδιο ακόμα και 8 χρόνια πριν, όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο καθηγητής Καρδιαγγειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Χάρης Αντωνιάδης.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Λοιμώξεις του αναπνευστικού σε παιδιά – Κίνδυνος πρόωρου θανάτου ως ενήλικες: Τα παιδιά που αρρώστησαν ως την ηλικία των δύο ετών από σοβαρή λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού, όπως πνευμονία ή βρογχίτιδα, έχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα ως ενήλικες από αναπνευστικές παθήσεις, όπως δείχνει βρετανική επιστημονική έρευνα, που έγινε σε βάθος οκτώ δεκαετιών. Οι ερευνητές του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet».

Εμμηνόπαυση και θεραπευτικές προσεγγίσεις: Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης παρουσιάζονται σε αναλυτικό οδηγό που εξέδωσε η Ελληνική Εταιρεία Κλιμακτηρίου & Εμμηνόπαυσης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συμβουλές για να αποφύγετε προβλήματα στη σπονδυλική στήλη

Oμάδα Σύνταξης

Πρόσκληση Στην 21η Εθελοντική Αιμοδοσία Του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Αττική: Αποσωληνώθηκε ο 4χρονος που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφο της μητέρας του

Oμάδα Σύνταξης