athinaikanews.gr
ÄÇÌÏÓ ÁÈÇÍÁÉÙÍ (eurokinissi/ ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
ΑΘΗΝΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθήνα: Μέτρα για την κλιματική κρίση ζητά η δημοτική αντιπολίτευση

Κοινοποίηση

Τη χάραξη πολιτικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης ζήτησαν εκ νέου οι δημοτικές παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη και Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ειδικότερα, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι η μάχη θα κερδιθεί στις πόλεις υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται άλλη πολιτική για το αστικό και περιαστικό πράσινο. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας Νίκος Σοφιανός επισήμανε ότι τα πλατάνια που φύτεψε η Δημοτική Αρχή στην Πανεπιστημίου, δεν αρκούν για να αναπληρώσουν το 33% των δασικών εκτάσεων της Αττικής που κάηκε την τελευταία επταετία.

Νάσος Ηλιόπουλος: Η αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι από τα 187 εκ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης που σχετίζονται με πόρους για την κλιματική αλλαγή, έχουν απορροφηθεί μόλις 938 χιλιάδες ευρώ, επέρριψε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε η αυτοδιοίηση να διεκδικήσει μερίδιο των πόρων αυτών για την υλοποίηση έργων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. “Η μάχη με την κλιματική αλλαγή θα κερδιθεί στις πόλεις. Αυτό σημαίνει άλλη πολιτική για το αστικό και περιαστικό πράσινο, για την ουσιαστική ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, για την ενεργειακή φτώχεια και συνολικά το ενεργειακό μοντέλο” ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος. Επίσης, επανέλαβε την αντίθεση της Ανοιχτής Πόλης στην καύση των απορριμάτων και την λειτουργία των ΧΥΤΑ σε Φυλή και Σχιστό.

Νίκος Σοφιανός: Δεν είναι σε γυάλα η Αθήνα

Την ανάγκη άμεσης αναπλήρωσης του πρασίνου που έχει χαθεί επισήμανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας Νίκος Σοφιανός τονίζοντας ότι “μέσα σε δυόμιση μέρες 60 χιλιάδες στρέμματα κάηκαν στην Πάρνηθα. Δεν είναι σε γυάλα η Αθήνα, και τα πλατάνια που φύτεψε η δημοτική Αρχή στην Πανεπιστημίου δεν αρκούν για να αναπληρώσουν το 33% των δασικών εκτάσεων της Αττικής που κάηκε τα τελευταία 7 χρόνια, με διαφορετικές κυβερνήσεις, διαφορετικούς Περιφερειάρχες, διαφορετικούς Δημάρχους, και έχει όμως συγκεκριμένο αποτέλεσμα”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σοφιανός υπογράμμισε ότι την ανάγκη αναπλήρωσης των συγκεκριμένων απωλειών.

“Η «Διπλή Ανάπλαση» (Βοτανικός-Λεωφ. Αλεξάνδρας) θα κοστίσει 255 εκατ. ευρώ. Τι «πράσινο» όμως θα φτιαχτεί στις 17 χιλιάδες τετραγωνικών στον χώρο του γηπέδου που θα γκρεμίσει ο Δήμος; Μόνο γκαζόν και χαμηλή βλάστηση. Τι «πράσινο» θα γίνει στον Βοτανικό και τον Ελαιώνα; 53 χιλ. τετραγωνικά τσιμέντο, για τα κτίρια των συστημικών τραπεζών, το γήπεδο του Παναθηναϊκού, τα πέντε επιχειρηματικά σχέδια σε οικόπεδα που έχουν αγοραστεί για να χτιστούν μεγαθήρια τσιμέντου; Αυτό θα είναι το «πράσινο» που θα φέρει η περίφημη διπλή ανάπλαση που ψήφισαν όλοι μαζί σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο;

Στο Γουδή, από τα 910 στρέμματα που έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο της Αθήνας, και έχουν γραφτεί στο υποθηκοφυλακείο Αθηνών, τα 450 στρέμματα (τους χώρους των δύο πρώην στρατοπέδων) δεν τα έχει ακόμα πάρει ο Δήμος της Αθήνας. Εκεί ο Δήμος μπορεί να διαμορφώσει ένα ολόκληρο Άλσος, στα όρια τη πόλης, αξιοποιώντας και τους χώρους που υπάρχουν, πότε όμως θα τα διεκδικήσει;”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μαζική συμμετοχή από 19.000 δρομείς στον 11ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Oμάδα Σύνταξης

Τραγωδία στο Περιστέρι: Πέθανε παιδί τριών ετών στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Oμάδα Σύνταξης

Ο Δήμος Αιγάλεω στο πρόγραμμα «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»