athinaikanews.gr
Adonis Georgiadis Ena.jpg
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: «Σηκώνω τα χέρια ψηλά με την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ»Πηγή: iefimerida.gr – Γεωργιάδης: «Σηκώνω τα χέρια ψηλά με την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ» – iefimerida.gr

Κοινοποίηση

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ σηκώνω τα χέρια ψηλά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Nα μιλάει για τοξικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ που τέσσερις μέρες ψευδολογούν πάνω στον Παπαθανάση ότι δήθεν του κούρεψαν το δάνειο, ενώ ο άνθρωπος το πληρώνει κανονικά, είναι λίγο υπερβολή», ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα o κ. Γεωργιάδης, σε συνέχεια της σφοδρής αντιπαράθεσης που εξελίσσεται μεταξύ του ίδιου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ σηκώνω τα χέρια ψηλά» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, σχετικά με απόσπασμα ομιλίας του για το οποίο, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση εναντίου του. «Η ομιλία αυτή δεν είναι χθες, είναι προ 10-15 ημερών, τώρα το ανακάλυψαν αυτοί, αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Στην ομιλία μου αυτή, υπάρχει και το βίντεο, που μιλάμε για τα ομόλογα και τη διαχείριση κεφαλαίων κάνω ένα, ας το πούμε, ευφυολόγημα, μπορεί κάποιος να πει επιτυχημένο κάποιος να πει όχι επιτυχημένο, αναφέροντας την ερμηνεία τη μεταφορική, όπως λέω, του όρου Δεξιός και του όρου Αριστερός στο λεξικό και μάλιστα εξηγώ ότι αυτό φυσικά δεν είχε πολιτική σημασία αλλά είχε να κάνει με το πέταγμα των πουλιών και αν έρχονταν από τη Δύση όπου ήταν η αριστερά ή από την Ανατολή που ήταν η δεξιά, κατά το πώς έβλεπαν αυτοί την οιωνοσκοπία» ανέφερε σχετικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Μάλιστα γέλασε το ακροατήριο και πήγαμε παραπέρα. Το κομμάτι αυτό το κάνω εν είδει χιούμορ. Αυτό το κομμάτι του LIDDELL & SCOTT, που είναι το πιο έγκυρο στον κόσμο λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, πράγματι, αν δείτε το λήμμα δεξιός, λέει καλότυχος, ικανός, αν δείτε το λήμμα αριστερός, λέει μεταφορικά κακότυχος, γρουσούζης. Δεν το έχω γράψει εγώ το λεξικό, ούτε έχω φτιάξει εγώ την ελληνική γλώσσα. Αυτό είναι στην γλώσσα της αρχαίας ελληνικής. Να κάθομαι να κάνω πολιτική αντιπαράθεση με την ερμηνεία του λεξικού, τι να πω. Το τι ερμηνεία θα πάρει κάτι που θα πω εγώ από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρω. Ό,τι ερμηνεία θέλουν ας δώσουν, αλλά να μιλάνε για τοξικότητα οι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι λογικό;» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Θυμάστε καμιά κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση στον τέταρτο χρόνο να προηγείται με 5 μονάδες;»
Ερωτηθείς εάν υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν να έχει μειώσει την απώλεια ποσοστών που κατέγραφε η ΝΔ μετά την τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε πως οι δημοσκοπήσεις είναι αυτές που δημοσιεύονται και πως είναι καλές για τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας «θυμάστε καμιά κυβέρνηση οποιαδήποτε μετά την μεταπολίτευση που στον τέταρτό της χρόνο να προηγείται με 5 μονάδες; Εγώ δεν ξέρω καμία», ενώ πρόσθεσε ότι δημοσκοπικά το κόμμα έχει ανακτήσει τις 4 από τις 5 μονάδες που έδειχνε να έχει απωλέσει.

Σχετικά με την επόμενη μέρα των εκλογών και το γεγονός ότι απασχολεί τους πολίτες το αν θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι σε λίγες μέρες στη Βουλγαρία έχουν εκλογές, γιατί πριν από δύο χρόνια άλλαξαν το σύστημα σε απλή αναλογική και πως πρόκειται για την 5η εκλογική αναμέτρηση που έχουν στο διάστημα αυτό.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρές κυβερνήσεις»
Αναφορικά λοιπόν, με το πώς θα κινηθεί η ΝΔ μετά τη δεύτερη κάλπη, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως εάν δεν έχει αυτοδυναμία στις εκλογές με το μπόνους, «ασφαλώς θα πειθαρχήσει στην εντολή του ελληνικού λαού και θα προσπαθήσει να συμπτύξει κυβέρνηση συνεργασίας με λογικούς όρους. Αυτό δεν αναιρεί αυτό που πρέπει να πούμε με αλήθεια στον κόσμο. Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρές κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ελλάδα δοκιμάστηκαν και ήταν εξαιρετικά προβληματικές».

Στην περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη, η συζήτηση για συνεργασία θα γίνει με το ΠΑΣΟΚ, παραδέχθηκε σε σχετική ερώτηση ο κ. Γεωργιάδης, ενώ αναφορικά με το όχι του κ. Ανδρουλάκη στον κ. Μητσοτάκη για πρωθυπουργό, δήλωσε «το τι λέγεται προεκλογικά έχει σχετική σημασία με το τι λέγεται μετεκλογικά γιατί μεσολαβούν οι εκλογές και όλοι πειθαρχούν στις αποφάσεις του εκλογικού σώματος».

«Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος δικαιούται να γίνει πρωθυπουργός»
«Δεύτερον, η απαίτηση του κ. Ανδρουλάκη αν κάνει συνεργασία να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, στην ουσία είπε στην αρχή δεν θέλει τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη για να πει ότι θέλει Ανδρουλάκη. Το ζήτημα όμως είναι ποιος δικαιούται να γίνει πρωθυπουργός. Εγώ λέω κάτι απλό. Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος δικαιούται να γίνει πρωθυπουργός. Αυτή είναι η γνώμη μου. Θέλει ο ελληνικός λαός να ψηφίσει πρώτο τον Τσίπρα; Ο Τσίπρας δικαιούται να είναι ο πρωθυπουργός. Τον πρωθυπουργό δεν τον επιλέγει ο καθένας μας βάσει της επιθυμίας του. Ποιος δικαιούται να γίνει πρωθυπουργός; Αυτός τον οποίο ψηφίζουν οι συμπολίτες του. Αυτό θα πει δημοκρατία, μαζευόμαστε, ψηφίζουμε, ο πρώτος σε ψήφους γίνεται αρχηγός. Αυτό είναι το σύστημα από την εποχή που εφευρέθηκε στην αρχαία Αθήνα, θα τα αλλάξει τώρα ο Ανδρουλάκης;» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Πυρετώδεις συσκέψεις για το καλάθι του Πάσχα
«Έχω σήμερα μια συνάντηση με τους κρεοπώλες για να συζητήσουμε, θα μιλήσω και με τη Βαρβάκειο γι’ αυτό το θέμα και με τα σουπερμάρκετ. Το να φτιάξουμε το πασχαλινό καλάθι έχει κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες. Αν βάλεις στα σουπερμάρκετ το αρνί και το κατσίκι είναι σαν να στρέφεις κατά κάποιον τρόπο την αγορά στα σουπερμάρκετ. Δεν είναι σωστό διότι δεν έχεις κάποιο λόγο να πας ενάντια στα κρεοπωλεία. Από την άλλη, όταν βάλεις ένα φράγμα στη Βαρβάκειο, αυτό επίσης δημιουργεί μία πίεση στην αγορά, μια πίεση που όμως για μας είναι καλοδεχούμενη γιατί εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τις τιμές προς τα κάτω. Εν πάση περιπτώσει, εγώ πριν αποφασίσω κάτι πάντα μιλάω με όλη την αγορά και έχω σήμερα αρκετές συσκέψεις παρότι έχω και το νομοσχέδιο μου στη Βουλή, για να δω πώς θα καταλήξουμε στο κρέας. Επίσης έχουμε και τους αρτοποιούς οι οποίοι δεν επιθυμούν να μπει το τσουρέκι στο καλάθι στα σουπερμάρκετ. Από την άλλη, το τσουρέκι είναι πολύ βασικό είδος αυτής της εποχής, άρα πώς να το αφήσεις απ’ έξω; Όλες αυτές τις παραμέτρους εξετάζουμε με καλόπιστο τρόπο» ανέφερε σχετικά με το καλάθι του Πάσχα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για καλάθι στη Βαρβάκειο
«Είμαι ήδη σε συζητήσεις με τη Βαρβάκειο για αυτό το θέμα, δεν έχω καταλήξει ακόμη σε συμφωνία. Πρέπει να έχω συμφωνία όπου θα εξασφαλίζω τις τιμές που θέλω. Εάν προσφέρει κάποιος αυτή τη συμφωνία, ασφαλώς αν κρίνω ότι αυτή η συμφωνία είναι επωφελής για τον καταναλωτή θα το κάνω αλλά δεν θα το κάνω εάν η τιμή δεν είναι επωφελής και είναι απλώς κάποιου είδους διαφήμιση» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης ως προς το ενδεχόμενο να φτιαχτεί καλάθι αντίστοιχο με αυτό που έγινε για τα σαρακοστιανά.

«Δεν είναι εύκολη η συμφωνία ακόμη, γιατί έχει συμβεί και το εξής. Οι κτηνοτρόφοι είναι στη φάση που σφάζουν πολλά αρνιά, κατσίκια και τα εξάγουν στην Ιταλία για το Πάσχα το καθολικό. Άρα υπάρχει μια πολύ μεγάλη ζήτηση αυτή τη στιγμή και πολύ μεγάλη πίεση της τιμής προς τα πάνω. Λόγω της κρίσης, επίσης, μειώθηκε η παραγωγή από τους κτηνοτρόφους, όχι μόνο στην Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη, άρα φέτος έχεις μικρότερη παραγωγή σε αρνιά και κατσίκια, άρα η τιμή πιέζεται προς τα πάνω, σύμφωνα με το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης» είπε καταλήγοντας ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Επιμορφωτική Εσπερίδα: «Από τα έμφυλα στερεότυπα στην ισότητα των φύλων μέσα από την εκπαίδευση»

Oμάδα Σύνταξης

Εκλογές 2023: Ανανεώθηκαν οι κατάλογοι για ετεροδημότες – Δείτε πού ψηφίζετε

Oμάδα Σύνταξης

Ο Δήμος Καισαριανής θα αποκτήσει δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων!