athinaikanews.gr
D242b11a 5c51 4a57 A16e
LIFE STYLEOIKONOMIAΑΘΗΝΑΑΤΤΙΚΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γραπτός ΑΣΕΠ: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα (ημερομηνία)

Κοινοποίηση

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και σίγουρα πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, αναμένεται να ανακοινωθούν, από το ΑΣΕΠ, οι πίνακες με τις βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του δημοσίου (2Γ/2022). 

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και σίγουρα πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, αναμένεται να ανακοινωθούν, από το ΑΣΕΠ, οι πίνακες με τις βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του δημοσίου (2Γ/2022). Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, η βαθμολόγηση των γραπτών, η οποία έγινε με ειδικό scanner, έχει ήδη ολοκληρωθεί και η Κεντρική Επιτροπή του Διαγωνισμού (ΚΕΔ) συντάσσει πλέον τους πίνακες κατάταξης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα «μπουν» σε πίνακες, βάσει της βαθμολογίας τους, σε φθίνουσα σειρά, ανά κλάδο και ειδικότητα. Να σημειωθεί ακόμα, ότι, άσκηση ένστασης δεν επιτρέπεται κατά της βαθμολογίας, όπως και επανεξέταση ή νέα βαθμολόγηση των γραπτών.

Επιτυχόντες στον γραπτό διαγωνισμό θεωρούνται μόνο όσοι έχουν πιάσει τη βάση και στα δύο μαθήματα που εξετάστηκαν. Η βάση έχει οριστεί στις 55 μονάδες για κάθε μάθημα. Η συνολικά βαθμολογία των υποψηφίων προκύπτει από το άθροισμα της σταθμισμένης βαθμολογίας που έχει συγκεντρώσει κάθε υποψήφιος και στα δύο μαθήματα.  

Τα απαραίτητα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχετε για να συμμετάσχετε στις προκηρύξεις διορισμών

Για να μπορέσουν οι επιτυχόντες του Διαγωνισμού διεκδικήσουν μία θέση σε προκηρύξεις που θα βγουν το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ΕΧΟΥΝ τα παρακάτω πρόσθετα τυπικά προσόντα 

Οι παραπάνω πιστοποιήσεις του goLearn είναι οι πιο εύκολες στην Ελλάδα – Μάλιστα η online Πιστοποίηση Αγγλικών του golearn βγαίνει σε μόνο 2 ημέρες και αυτό τη καθιστά πρώτη σε όλους τους ενδιαφερόμενους για διορισμούς στο Δημόσιο!

ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΤΡΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ

Από τη στιγμή που το ΑΣΕΠ θα δημοσιεύσει τους πίνακες των επιτυχόντων, το Α’ στάδιο του διαγωνισμού θα έχει επισήμως ολοκληρωθεί και η Αρχή θα είναι έτοιμη να περάσει στην επόμενη φάση. 

Το Β’ στάδιο του διαγωνισμού

Κατά το Β’ στάδιο του διαγωνισμού η Αρχή θα συντάσσει και θα εκδίδει προκηρύξεις που θα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού.

Ήδη μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του proson, βρίσκεται σε επεξεργασία η προκήρυξη για την κάλυψη 141 θέσεων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει του ΑΣΕΠ για τον διαγωνισμό θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, παρά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Για να συμβεί αυτό το υπουργείο Εσωτερικών «πέρασε» νομοσχέδιο με το οποίο «ξεπαγώνει» κάθε διαδικασία που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού εν μέσω εκλογικής περιόδου.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Για να συμμετάσχουν στις προκηρύξεις του Β΄ σταδίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ. Σε δεύτερο στάδιο θα καλούνται να υποβάλλουν και τα δικαιολογητικά για τα πρόσθετα προσόντα που θα ζητούνται στις προκηρύξεις αυτές. 

Τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα θα είναι σίγουρα η γνώση ξένης γλώσσας, συνήθως της αγγλικής, καθώς και η πιστοποίηση γνώσης χειρισμού υπολογιστών. 

Για να συμμετάσχουν στις προκηρύξεις του Β΄ σταδίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ. Σε δεύτερο στάδιο θα καλούνται να υποβάλλουν και τα δικαιολογητικά για τα πρόσθετα προσόντα που θα ζητούνται στις προκηρύξεις αυτές. 

Τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα θα είναι σίγουρα η γνώση ξένης γλώσσας, συνήθως της αγγλικής, καθώς και η πιστοποίηση γνώσης χειρισμού υπολογιστών. 

  • Δείτε πως μπορείτε να λάβετε άμεσα την πιστοποίηση Υπολογιστών ELIC: Μπορείτε να την πάρετε άμεσα σε όλη την Ελλάδα εδώ με το χαμηλότερο κόστος
  • Δείτε πως μπορείτε να λάβετε ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών από το goLearn χωρίς προφορικά και χωρίς έκθεση: Είναι η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα χωρίς προφορικά και χωρίς έκθεση

Η κατανομή των προσλήψεων

Υπενθυμίζουμε ότι στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ διαγωνίστηκαν συνολικά 76.799 υποψήφιοι για 5.124 θέσεις εργασίας, οι οποίες, κατανέμονται ως εξής:

  • Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) – 3.502 θέσεις
  • Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) – 1.565 θέσεις
  • Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ) – 57 θέσεις

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από προβλήματα που προέκυψαν σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα με την γραμμοσκίαση των θεμάτων, το ΑΣΕΠ έλαβε τη «μεγάλη» απόφαση να θεωρήσει σωστές για όλους 17 ερωτήσεις μαθηματικών δεξιοτήτων που υπήρχαν στο μάθημα «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας». Ως εκ τούτου η βάση για το μάθημα αυτό ορίζεται για όλους τους υποψηφίους στις 38 μονάδες!

proson.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Από την Τετάρτη έρχονται 39άρια

Oμάδα Σύνταξης

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Συνελήφθη 17χρονος στη Νέα Φιλαδέλφεια με μαχαίρι