athinaikanews.gr
Image002
ΑΘΗΝΑΑΤΤΙΚΗ

Δήμος Π. Φαλήρου & ΠΟ.Α.ΚΕ, Κυριακή 23/4: Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχών στον 14ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο

Κοινοποίηση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: “ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ”

https://palaiofaliro.gr/wp-content/uploads/2023/04/2023-1a-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.jpg

Ελάτε με την οικογένειά σας, καλέστε την παρέα σας να σας ακολουθήσει, σε μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής σε ένα από τα πιο παραδοσιακά ιστορικά γεγονότα του δρομικού κινήματος της χώρας! Τρέχουμε και βαδίζουμε δίπλα στη θάλασσα.

https://palaiofaliro.gr/wp-content/uploads/2023/04/f2-3-1--300x225.jpg

Αντίστροφη μέτρηση για τον 14ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Απριλίου, με εκκίνηση από το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Π. Φαλήρου (ΠΟ.Α.ΚΕ) στις 8.30 το πρωί και τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου, της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Αθλητισμός για όλους» και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων.

https://palaiofaliro.gr/wp-content/uploads/2023/04/poseidonios-imimarathonios-2-300x200.jpg

Ο 14ος Poseidon Half Marathon, με παράλληλους αγώνες, εκδηλώσεις και διαγωνισμούς, που θα διεξαχθεί και εφέτος, στον Φαληρικό Όρμο και σε ένα από τα ωραιότερα τμήματα της παραλιακής Λ. Ποσειδώνος, αναγνωρίζεται εδώ και χρόνια ως το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Νότιας Αθήνας και αποτελεί πολύπλευρο κοινωνικό γεγονός. Με πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την Υγεία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχών

Εφέτος στους έξι (6) αγώνες του Ποσειδωνίου πρόκειται να τρέξουν 4.500 δρομείς, αριθμός συμμετοχών που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της διοργάνωσης, καθώς ξεπερνά – κατά πολύ μάλιστα – κάθε προηγούμενο. Ακόμα και διοργανώσεων προγενέστερων των πανδημικών χρόνων!

Υπολογίζεται ότι την ημέρα του αγώνα περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, δρομείς, προσωπικό, συνοδοί και φίλοι της διοργάνωσης θα βρεθούν στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

https://palaiofaliro.gr/wp-content/uploads/2023/04/2023-2-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-212x300.jpg

Η πολυπληθέστερη διαδρομή είναι αυτή του ημιμαραθωνίου ενώ εφέτος, επέστρεψε στο πρόγραμμα και ο παιδικός αγώνας με 500 μικρούς δρομείς.

Ενώ η πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή, είναι αυτή του εκπαιδευτικού ιδρύματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, με 103 δρομείς. Συμβολικός ο αριθμός, καθώς αφορά έναν δρομέα, για κάθε χρόνο λειτουργίας της Σχολής.

Συνολικά λαμβάνουν μέρος δρομείς από 44 χώρες με 62 διαφορετικές εθνικότητες. Εκτός της Ελλάδας, οι περισσότεροι δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή, προέρχονται από τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ θα υπάρχουν εκπρόσωποι εκπροσώπους απομακρυσμένων χωρών, όπως λχ το Εκουαδόρ και η Νέα Ζηλανδία.

Τη διοργάνωση θα συνδράμουν 200 εθελοντές, πολλοί από τους οποίους είναι σταθεροί συνεργάτες του Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου τα τελευταία χρόνια.

  • Στη γραμματεία των αγώνων, Παρασκευή 21/4 και Σάββατο 22/4, θα φιλοξενηθούν τα έργα του Πανελληνίου Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα το τρέξιμο. Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν τα έργα των λιλιπούτειων ζωγράφων.
https://palaiofaliro.gr/wp-content/uploads/2023/04/336521848_618062833700497_6448258120305146100_n-212x300.jpg

  • Το Σάββατο 22 Απριλίου, εξάλλου, έχει προγραμματισθεί και ο Ιστορικός Περίπατος του Φαλήρου σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες. Με αφετηρία το Θωρηκτό Αβέρωφ, στις 13.00, οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν  στα σημαντικότερα σημεία του Φαληρικού Όρμου και να πληροφορηθούν την ιστορία τους, καθώς την επομένη θα τα συναντήσουν, τρέχοντας, κατά τη διαδρομή τους.
https://palaiofaliro.gr/wp-content/uploads/2023/04/ΦΩΤΟ-ΔΗΜΑΡΧΟΥ-300x300.jpg

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή την μεγάλη διεθνή αθλητικό-πολιτιστική διοργάνωση απηύθυνε χαιρετισμό στο επίσημο site του Ποσειδωνίου Ημιμαραθώνιου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

«Την Κυριακή 23 Απριλίου 2023, πάνω από τον φαληρικό ουρανό θα πλανάται ένα μήνυμα τριπλό: Τρέχουμε! Δημιουργούμε! Διασκεδάζουμε! Ο 14ος Poseidon Half Marathon, αυτή η παραδοσιακή διοργάνωση, που έχει αναδειχθεί σε θεσμό έκφρασης του αθλητικού ιδεώδους σε παγκόσμια κλίμακα, παρουσιάζεται εφέτος, ανανεωμένος σε διαδρομές και, όπως πάντα, με ένα πολύπλευρο πρόγραμμα δράσεων για τους συμμετέχοντες και το κοινό!

Η μεγάλη ανταπόκριση και το ενδιαφέρον για συμμετοχή, όχι μόνο από δρομείς της Αττικής αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και από αθλητές από κάθε γωνιά του πλανήτη «υπογράφουν» τη δυναμική και το διεθνές κύρος της εκδήλωσης.

Λειτουργούν ως  πιστοποίηση της πολύχρονης, ανιδιοτελούς προσπάθειας και προσφοράς που γίνεται στο Παλαιό Φάληρο για τον Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο από όλους μας:

  • Τους διοργανωτές
  • Τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
  • Το Πολιτιστικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου μας
  • Από όλους (και είναι πολλοί) τους φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που στηρίζουν τον θεσμό
  • Και, όπως πάντα από τους εθελοντές μας, των οποίων η συμβολή στην υλοποίηση και την επιτυχία του αγώνα είναι καθοριστική και τους απευθύνω, ιδιαίτερα σε εκείνους, ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Σας προσκαλώ όλους, Φαληριώτες και επισκέπτες της πόλης μας, να ζήσουμε από κοντά αυτό το σπουδαίο γεγονός, υπενθυμίζοντάς σας, ότι η σημαντικότερη νίκη για όλους, είναι η συμμετοχή! Στο τέλος του δρόμου, το μετάλλιο είναι το ίδιο, ασχέτως της θέσης τερματισμού. Είναι η θύμηση της υπέρβασης που πραγματοποιήσαμε και η αναγνώριση της μάχης που δώσαμε με τον εαυτό μας!».

Όλες τις πληροφορίες, τα τελευταία νέα, καθώς και το πρόγραμμα των αγώνων μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ…

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Παλαιό Φάληρο, 19/4/2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κανονικά οι εξετάσεις της «Ελληνικής PISA» – Παράνομη η απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

Oμάδα Σύνταξης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ”ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ”

Η Αθήνα γίνεται Νέα Υόρκη και έχει μαγαζί με ειδικό μενού για τους σκύλους σας – Τέρμα οι κλεμμένες λιχουδιές

Oμάδα Σύνταξης