athinaikanews.gr
3b944515 6940 4ad4 94d1 1cb52887a8ef
LIFE STYLEΑΘΗΝΑΑΤΤΙΚΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Εκλογές 2023: Αλλάζουν στελέχη και πρόσωπα στην Υγεία μετά τις δεύτερες κάλπες – Ποια ονόματα «παίζουν» για το υπουργείο Υγείας

Κοινοποίηση

Όλα σκοπεύει να τα αλλάξει τον τομέα της Υγείας δημιουργώντας το Νέο ΕΣΥ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εάν σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Εκλογές 2023: Έτοιμο σχέδιο Μητσοτάκη για την Υγεία

Ο κ. Μητσοτάκης, προτίθεται σε περίπτωση που επανεκλεγεί να αλλάξει ό,τι υπάρχει σήμερα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δημιουργώντας νέες υπηρεσίες οι οποίες θα παρέχουν ποιοτική περίθαλψη στους ασθενείς. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του ethnos.gr, έχει ήδη σχηματίσει άποψη για το ποιος θα πρέπει να αναλάβει το νέο εγχείρημα στον τομέα της Υγείας.

Φαίνεται ότι τα πρόσωπα που θα εγκατασταθούν στο υπουργείο Υγείας έχουν ήδη επιλεγεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς το σχέδιο είναι έτοιμο και έχει καταρτιστεί για το πως θα προωθηθούν όλες οι αλλαγές στο ΕΣΥ.

Ταυτόχρονα σκοπεύει να περάσει από αξιολόγηση όλους τους προέδρους και επικεφαλής των φορέων της Υγείας, από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, εάν δεν αλλάξει κάτι στο αποτέλεσμα των δεύτερων εκλογών.

Ποια πρόσωπα «παίζουν» για το υπουργείο Υγείας

Παρότι χρειαζόμαστε ακόμη σχεδόν έναν μήνα για τις δεύτερες εκλογές, το στενό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει ήδη τον κατάλογο με τα ονόματα των νέων ενοίκων του υπουργείου Υγείας.

Από τα ονόματα που «παίζουν» είναι αυτό της Ειρήνης Αγαπηδάκη η οποία άλλωστε προβλήθηκε δεόντως στα θέματα της πρόληψης και γενικότερα της Υγείας, ενώ ήταν και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ.

Το επιτελείο της ΝΔ επιθυμεί η Ειρήνη Αγαπηδάκη να συνεχίσει το έργο της στον τομέα της Υγείας και ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης και της παροχής των δωρεάν εξετάσεων προς τους πολίτες.

Εξάλλου πρόκειται για ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάπτυξης το οποίο πρέπει να συνεχιστεί πάση θυσία. Γι’ αυτό άλλωστε δεν διεκόπη μέσα στην προεκλογική περίοδο και ο σχεδιασμός για τις επόμενες δωρεάν εξετάσεις προς όλους τους πολίτες, συνεχίζεται κανονικά.

Πιθανό θεωρείται η Ειρήνη Αγαπηδάκη να αναλάβει υπουργική θέση μετά τις δεύτερες κάλπες, χωρίς να αποκλείεται να έχει στο πλευρό της και τον νυν Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Πρόκειται εξάλλου για ένα πρόσωπο που βρίσκεται ιδιαίτερα κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη με δεδομένο ότι είχε αναλάβει όλο το πρόγραμμα του εμβολιασμού κατά του covid.

Κατά τα άλλα ο Θάνος Πλεύρης παρότι ο ίδιος θα το επιθυμούσε, δεν φαίνεται να επιστρέφει στην οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας. Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι είναι πιθανό να αξιοποιηθεί σε άλλη υπουργική θέση, καθώς εκτιμήθηκε δεόντως ο αγώνας που έδωσε προεκλογικά για την παράταξη του.

Όμως ένα άλλο όνομα που παίζει για το υπουργείο Υγείας είναι αυτό του Κυριάκου Πιερρακάκη ο οποίος θα μπορούσε να προχωρήσει και τα προγράμματα ψηφιοποίησης των υπηρεσιών υγείας.

Δεν θεωρείται τυχαίο ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης συχνά πυκνά αναφέρεται σε θέματα του τομέα της Υγείας που σχετίζονται με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ακόμη και εν μέσω της δεύτερης προεκλογικής περιόδου μίλησε αναλυτικά για το πρόγραμμα των δωρεάν οδοντιατρικών υπηρεσιών προς τα παιδιά το γνωστό Dentist Pass.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επεξεργαστεί καλά όλα τα ονόματα που θα αναλάβουν το κρίσιμο υπουργείο Υγείας, ενώ όπως έχει ο ίδιος διαμηνύσει θα εκτιμηθεί και η μάχη που θα δοθεί από τα διάφορα στελέχη για την «γαλάζια» παράταξη, ειδικά τώρα που έχουν εκλεγεί βουλευτές.

Αξιολόγηση σε όλα τα στελέχη της Υγείας
Το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Υγεία περιλαμβάνει και αλλαγές προσώπων ειδικά στελεχών που σήμερα βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις σε διάφορους φορείς του οργανισμούς.

Όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr, το νέο κυβερνητικό επιτελείο που θα προκύψει μετά τις 25 Ιουνίου αναμένεται να περάσει από κόσκινο όλους τους προέδρους των φορέων και των οργανισμών της Υγείας, καθώς και όλους τους Διοικητές Νοσοκομείων και τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξάλλου έχει δηλώσει ότι είναι φανατικός της αξιολόγησης και επιχειρεί να την επιβάλει σχεδόν σε όλους τους τομείς. Αξιολόγηση που όμως δεν έγινε στην ουσία για τους Διοικητές Νοσοκομείων οι οποίοι πέρασαν το σκόπελο του ελέγχου απόδοσης λίγο πριν τις εκλογές με ρυθμούς εξπρές, αφού ανανεώθηκαν όλες οι συμβάσεις τους.

Μάλιστα παρότι αρκετοί Διοικητές Νοσοκομείων όχι μόνο δεν αποδίδουν, αλλά φαίνεται να μην τηρούν και τους νόμους ειδικά σε ό,τι αφορά στις προμήθειες, παρέμειναν στις θέσεις τους.

Ο κανόνας αυτός αναμένεται να αλλάξει τουλάχιστον με βάση τις διαβεβαιώσεις των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως τονίζουν πηγές του ethnos.gr. Άλλωστε τα χρήματα που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης τα επόμενα χρόνια είναι πολλά και τα πρόσωπα που θα τα διαχειρίζονται θα είναι υπό τη στενή παρακολούθηση του Μεγάρου Μαξίμου.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τριαντάφυλλος: Ο ξάδερφός του πάλεψε με τις φλόγες στη Ρόδο – Φωτογραφία

Oμάδα Σύνταξης

Η Νησιώτικη Παράδοση στο Μέγαρο Μουσικής με το Ματθαίο Γιαννούλη

Oμάδα Σύνταξης

Δήμος Βύρωνα: Υποχρεωτική πλέον η στείρωση των ζώων συντροφιάς

Oμάδα Σύνταξης