athinaikanews.gr
75
OIKONOMIAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές 2023 – Κικίλιας: «O Ελληνικός Τουρισμός έχει τη μεγαλύτερη ανάκαμψη σε όλη την Ευρώπη»

Κοινοποίηση

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας για την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας και τον Ελληνικό τουρισμό

Την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τη μείωση φόρων και τη στήριξη της μεσαίας τάξης σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος την περίοδο διακυβέρνησής του μετακύλησε τα χρέη της ελληνικής οικονομίας στα λαϊκά στρώματα, υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ ATTICA και στον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια σειρά αυξήσεων σε φόρους, που οδήγησαν σε στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας, με αποκορύφωμα τις κλειστές τράπεζες και τα 100 δις., με τα οποία χρέωσε την ελληνική οικονομία και τα μετακύλησε στους εργαζόμενους, στους μισθωτούς, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στη μεσαία τάξη, στα λαϊκά στρώματα. Αντιθέτως- και είναι πλέον μετρήσιμο το δείγμα της σύγκρισης-, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μείωσε 50 φόρους και εισφορές, εμβληματικούς, μάλιστα, φόρους που ταλάνισαν και χάραξαν τα μνημονιακά χρόνια, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ και άλλοι» τόνισε ο κ. Κικίλιας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην καθοριστική συμβολή της εντυπωσιακής ανάκαμψης του τουρισμού στην οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας.

«Η ΝΔ προχώρησε σε αναπτυξιακές πολιτικές- τις είδαμε και το 2022 και το 2023- με αιχμή του δόρατος τον ελληνικό τουρισμό ο οποίος έδωσε στην ελληνική οικονομία υπερπλεόνασμα που μοιράστηκε σε κοινωνικές ομάδες και, μάλιστα, σε πολύ δύσκολους καιρούς» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, σημειώνοντας ότι τα 44 δις που έδωσε η κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας και τα 13 δις για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης, ως απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία, αποτελούν ξεκάθαρο μέτρο σύγκρισης μεταξύ των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την κοινωνική πολιτική των δύο κομμάτων.

Επισήμανε, επίσης, ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ανάκαμψη και επαναφορά σε κέρδη σε όλη την Ευρώπη με αποτέλεσμα τη σημαντική στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του αγροτικού κόσμου που προμηθεύει με τα προϊόντα του ξενοδοχεία, καταλύματα, εστίαση και εμπόριο, της βραχυχρόνιας μίσθωσης και των ανθρώπων που νοικιάζουν ένα ακίνητο για να ενισχύσουν το εισόδημά τους, τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων που απασχολούνται στον τουριστικό κλάδο αλλά και στην κατασκευή η οποία αναπτύσσεται διαρκώς λόγω των επενδύσεων που φέρνει ο τουρισμός στη χώρα.

Όπως υπογράμμισε, οι εξαγωγές υπηρεσιών κατέγραψαν ρεκόρ το 2022 με τον τουρισμό να φέρνει στα κρατικά ταμεία έσοδα ύψους 17,6 δις ευρώ, δηλαδή 2,6 δις παραπάνω απ’ ότι είχε προβλέψει το υπουργείο Οικονομικών στον προϋπολογισμό, εκτίμηση η οποία μάλιστα είχε γίνει πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και ακολουθήσει το ντόμινο οικονομικών κρίσεων.

«Προφανώς, όποιον και να ρωτήσετε, θα σας το επιβεβαιώσει: Τους ξενοδόχους στους παραδοσιακούς οικισμούς των χειμερινών προορισμών, στην Αθήνα όπου πέτυχε η πολιτική μας για city break με αποτέλεσμα να έχουμε τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στα εστιατόρια και στα ταβερνάκια μας στα νησιά και στους ορεινούς προορισμούς, στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι δουλεύουν στη διασκέδαση, τους ξεναγούς κλπ. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είδαν αύξηση στα εισοδήματά τους. Αυτή είναι η λαϊκή οικονομία, είναι η διάρθρωση της μεσαίας τάξης, είναι οι μικροί και οι μεσαίοι, δεν είναι οι μεγάλοι» σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού.

«Ποια ήταν η φιλολαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι έχει να κάνει με τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τα οποία θέλουν μονίμως να επικαλούνται; Τα υπερφορολόγησαν αγρίως, τα τσάκισαν και δεν άφησαν καμία προοπτική στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι έφευγαν συλλήβδην στα εξωτερικό, δεν άνοιγε καμία νέα επιχείρηση, δεν υπήρχε καμία προοπτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Λάνθιμος: «Το βιβλίο του Αλισντερ Γκρέι υπήρχε πάντα στο μυαλό μου»

Oμάδα Σύνταξης

Βασίλης Κορκίδης: Ισορροπημένη η αύξηση του κατώτατου μισθού

Oμάδα Σύνταξης

Μοναστηράκι: Σύλληψη ανήλικου αλλοδαπού που παρενόχλησε παρέα ανήλικων κοριτσιών