athinaikanews.gr
Neohrakleiokopela 640x426
ΑΘΗΝΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο Ηράκλειο: Βαριές κατηγορίες από τη μητέρα της 16χρονης – “Στοχοποιήθηκε για το ντύσιμό της”

Κοινοποίηση

Η ανακοίνωση της οικογένειας της 16χρονης του περιστατικού ξυλοδαρμού στο Νέο Ηράκλειο της 28ης Οκτωβρίου με βαριές κατηγορίες για την αστυνομία αλλά για διευθυντή ΜΑΦ.

Σε καταγγελία ότι η 16χρονη κοπέλα, που τραυματίστηκε κατά την αντιφασιστική διαδήλωση στο Νέο Ηράκλειο (28.10.2023), έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, προχωρά η οικογένειά της με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της αναφέρει πως οι γιατροί που την εξέτασαν, όπως και ιατροδικαστής, πιστοποίησαν πως το παιδί ξυλοκοπήθηκε, ενώ σημειώνει πως όταν ρώτησε γιατί η 16χρονη αντιμετώπιζε ενδεχόμενο σύλληψης, από την αστυνομία έλαβε απάντηση πως “ενοχοποιήθηκε” από το ντύσιμό της που προσιδίαζε με της ομάδας που επιτέθηκε σε ενστόλους. Αναφέρει πως παρότι αρχικά της είπαν πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο σύλληψης, τελικά έλαβε αντίθετη ενημέρωση ενώ το κορίτσι ήταν στη ΜΕΘ εξ αιτίας των τραυμάτων που έφερε στο κεφάλι.

Υπογραμμίζει πως ΟΠΚΕ επιτηρούσαν μάλιστα τις αίθουσες των επειγόντων. Από την Αστυνομία η οικογένεια ενημερώθηκε πως η 16χρονη εντοπίστηκε από ενστόλους χωρίς τις αισθήσεις της και όχι νωρίτερα, ενώ η μητέρα καταγγέλλει πως δεν έλαβε ενημέρωση κατά το εξιτήριο. Η νεαρή εξετάστηκε μετά το εξιτήριό της τον νευροχειρουργό κ. Παπανικολάου, που και αυτός πιστοποίησε τον ξυλοδαρμό. 

Αρνείται κάθε ξυλοδαρμό η ΕΛΑΣ

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΑΣ αρνείται από την αρχή, κάθε ενδεχόμενο τραυματισμού της κοπέλας από γκλόπ, ή άνδρα της ΕΛΑΣ. Το ίδιο έπραξε και ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως η 16χρονη “συμμετείχε στα επεισόδια κατά της αστυνομίας”, εκφράζοντας επίσης την άποψη ότι “ίσως τραυματίστηκε από κάποιον που συμμετείχε στα επεισόδια, από εκείνους που πέταγαν πέτρες στην αστυνομία, ή να τραυματίστηκε πέφτοντας”. Όπως υποστήριξε, “το συγκεκριμένο κορίτσι που βρισκόταν εκεί εικάζεται ότι συμμετείχε στα επεισόδια κατά της Αστυνομίας. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο που εμένα να μου επιτρέπει να αμφισβητώ. Με βάση αυτά που έχουν ισχυριστεί οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο πεδίο. Δεν έχουν εμπλακεί στον τραυματισμό της. Μπορεί να τραυματίστηκε από κάποιον που συμμετείχε στα επεισόδια, από εκείνους που πέταγαν πέτρες στην αστυνομία, ή να τραυματίστηκε πέφτοντας. Οι αστυνομικοί δεν έχουν δει πώς τραυματίστηκε, λένε ότι δεν υπήρχε καμία εμπλοκή της αστυνομίας στον τραυματισμό της. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από κάποιες καταθέσεις”.

Διαδηλωτές κατήγγειλαν πως η 16χρονη τραυματίστηκε από αστυνομικό της ΟΠΚΕ. Η 16χρονη βγήκε από το νοσοκομείο την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

“Όσοι είδαμε τα χτυπήματα, τις εκχυμώσεις και τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε, το κάταγμα στο ινιακό οστό, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα και τις εγκεφαλικές θλάσεις, καταλήξαμε στο ότι πιθανόν να είναι από χτύπημα από γκλομπ. Κάναμε 2 αξονικές και φάνηκε ότι έχει κάταγμα στο κρανίο και ενδοκράνια αιμορραγία” δήλωνε η παθολόγος του νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς”, Ελένη Μπάγια, που μίλησε στο MEGA. “Συμπεριφέρονταν στην κοπέλα σαν να ήταν ο θύτης και όχι το θύμα. Μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. Ήρθαν και της πήραν το κινητό και είπαν ότι διενεργείται έρευνα. Ο ξυλοδαρμός είναι το επικρατέστερο σενάριο. Δεν ήρθε κανείς να μας πάρει κατάθεση. Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε την επόμενη μέρα μιλά για τραύματα που έγιναν μετά από σύλληψη από αμβλέα αντικείμενα και για την κρανιοεγκεφαλική κάκωση αναφέρει, σύμφωνα με αυτά που είδα από τον Τύπο, ότι μπορεί να προήλθε από βίαιη πτώση. Είδαμε ένα κορίτσι που διαδήλωνε, και ξυλοκοπήθηκε, δεν είχε πάνω της αντικείμενα και δεν υπήρχε και μάρτυρας γι΄αυτό που έγινε”, κατέληγε η ίδια.

Για το περιστατικό “τρέχει” εισαγγελική έρευνα.

Η ανακοίνωση της οικογένειας της 16χρονης, όπως εστάλη:

“Το Σάββατο 28/10/2023 και ενώ βρισκόμουν στην εργασία μου, ενημερώθηκα από μία φίλη της κόρης μου ότι το παιδί βρίσκεται χτυπημένο στο νοσοκομείο. Έφυγα για εκεί και κατά τη διαδρομή είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του παιδιού, τον οποίο είχαν καλέσει από το νοσοκομείο οι γιατροί βρίσκοντάς τον μέσω του κινητού τηλεφώνου του παιδιού και τον είχαν ενημερώσει ότι βρίσκεται στα επείγοντα.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο κατά τις 12:10 στα επείγοντα, είδα απ’ έξω τεράστια αστυνομική δύναμη (ΟΠΚΕ) και μπαίνοντας στο νοσοκομείο υπήρχε στα επείγοντα αστυνομικός της ασφάλειας, ο οποίος με ενημέρωσε ότι είναι εκεί για να μάθει για την υγεία της και ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο σύλληψης για το παιδί, κάτι το οποίο μου διαβεβαίωσε και ο επόμενος αστυνομικός της ασφάλειας που ήρθε όταν αποχώρησε ο πρώτος. Κατά τις πρωινές ώρες και ενώ το παιδί είναι στην εντατική ήρθαν δύο αστυνομικοί για να μας ανακοινώσουν τη σύλληψη του παιδιού με κατηγορίες που με το σταγονόμετρο και μασώντας τα λόγια του και τρώγοντας τα χείλια του, μας ανέφερε μαζί με το ότι κρίνανε ότι από το ντύσιμό της ήταν σε ομάδα ατόμων που είχαν επιτεθεί σε αστυνομικούς την ώρα του περιστατικού, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος μας έλεγε ότι η πρώτη εικόνα που είχαν οι αστυνομικοί από το παιδί, ήταν να είναι πεσμένο χωρίς τις αισθήσεις του.

Όταν τον ρώτησα πώς γίνεται να κατηγορείτε ένα παιδί που εσείς βρίσκετε χωρίς τις αισθήσεις του και εσείς οι ίδιοι λέτε ότι απλά βρήκατε έτσι και βοηθήσατε, έπειτα από λίγες ώρες να το κατηγορείτε, μου απάντησε το ίδιο περί ενδυμασίας με μαύρα ρούχα που μοιάζει στην ομάδα που επιτέθηκε.

Το παιδί αφού έκανε και δεύτερη αξονική, μπήκε σε μονάδα ΜΑΦ όπου παρέμεινε κάποιες μέρες, τις πρώτες εκ των οποίων δίχως επαφή με το περιβάλλον. Μετά τις πρώτες μέρες και αφού το παιδί είχε ανακτήσει μια πρώιμη επαφή με το περιβάλλον, κυκλοφορούσε στο νοσοκομείο και μάλιστα το λέγανε στο ίδιο το παιδί ότι θα πάρει εξιτήριο. Αρκετοί γιατροί ενημέρωναν πως τα ευρήματα δείχνουν ότι είναι θύμα ξυλοδαρμού. Αλλά και το ιατροδικαστικό πόρισμα εκεί παραπέμπει, όπως μάθαμε έπειτα. Άξιο απορίας είναι το γεγονός ότι ο διευθυντής της ΜΑΦ απέφευγε συνεχώς να με ενημερώσει και σε μια επαφή μαζί του είπε ότι δεν θα του κάνουμε το νοσοκομείο τσίρκο και ότι δεν μιλάει με τον κάθε τυχόντα (τη μητέρα του παιδιού). Όπως και ο θεράπων ιατρός δεν ήρθε ο ίδιος να ενημερώσει για την πορεία της υγείας του παιδιού με το εξιτήριο αλλά αντ’ αυτού με ενημέρωσε ένας μαθητευόμενος ιατρός. Αμέσως μετά εμφανίστηκε όμως για να πει ότι δεν θα μιλήσει με την αστυνομία (τμήμα ανθρωποκτονιών) και ότι έχει ήδη μιλήσει με τον δικηγόρο του προκειμένου παρουσία του και με χαρτί εισαγγελέα να το κάνει.

Το παιδί εξετάστηκε, αφότου πήρε εξιτήριο, από τον νευροχειρουργό κ. Παπανικολάου που κι αυτός καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα.

Αυτήν τη στιγμή το παιδί αναρρώνει στο σπίτι του και θα χρειαστεί καιρός για να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους και με όποιον τρόπο είναι δίπλα μας σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση και περιμένουμε την ελληνική δικαιοσύνη να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να βρεθούν οι δράστες αυτής της απροκάλυπτης (δολοφονικής) επίθεσης στο παιδί.

Παρακαλούμε για άλλη μια φορά να μη δημοσιεύονται στοιχεία του παιδιού. Ούτε καν αρχικά ή το μικρό του όνομα. Παρακαλούμε όχι άλλες πλαστές ή ψεύτικες ειδήσεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εκλογές 2023: Τι θα ισχύσει για τους Έλληνες του εξωτερικού στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Oμάδα Σύνταξης

«Athens. The city is the Museum»: Ένας ψηφιακός ξεναγός της Αθήνας από την Google

Oμάδα Σύνταξης

Ένα ξεχωριστό μουσικό διήμερο σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα!