athinaikanews.gr
Erythrostavros
ΑΘΗΝΑΑΤΤΙΚΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Αναγεννημένος Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο Πάνθεον του Ανθρωπισμού

Κοινοποίηση

Η μαχητικότητα που επιδεικνύει στις μέρες μας ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) για το κοινωνικό σύνολο, με πράξεις μέριμνας και αλτρουισμού, θεμελιώνει την έναρξη μιας άρτιας πορείας και  ανέλιξης  που ευδοκιμεί  συνεχώς. Ανιχνεύοντας διαρκώς την έννοια της προόδου μέσα από συνέπεια λόγων και έργων, σμιλεύουμε την ανάπτυξη και αποδοτικότητα του έργου μας.

Διττός μας ρόλος η ανθρωπιστική και πολιτιστική προσφορά στο διηνεκές. Η ενεργή κοινή γνώμη που παρακολουθεί τα δρώμενα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ,σεβόμενη τον ηθικό μετασχηματισμό που προάγουμε , αναγνωρίζει στην Διοίκηση μας την ζωτικής σημασίας επιτυχία της άρσης της αναστολής του Ε.Ε.Σ. από την Διεθνή κοινότητα που τεχνηέντως είχε επιτευχθεί.

Έχοντας ως αναγκαία την δεοντολογική ευπρέπεια και ηθική, με την απαραίτητη ευρύτητα πνεύματος εργαζόμαστε σκληρά για την αναστήλωση της ανθρωπιστικής υπόστασης του Ε.Ε.Σ.. Λειτουργούμε με μια δυναμική ανιούσα πορεία , που παράλληλα υποκλίνεται και ενσκήπτει με σεβασμό και συμπόνια στα δύσκολα και επίπονα προβλήματα της κοινωνίας. Κύριο τεκμήριο του έργου μας , η καθολική αποδοχή και υποστήριξη της Ελληνικής πολιτείας, της Διεθνούς κοινότητας και των Ελλήνων πολιτών που μας δεσμεύει να διευρύνουμε την άμεση και καίρια επιχειρησιακή εμπλοκή μας και να συνεχίσουμε το μεγαλεπήβολο ανθρωπιστικό μας όραμα.

Η οικουμενικότητα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διαθλάται από την μοναδική βοήθεια και στήριξη που παρείχε τόσο εντός της εμπόλεμης ζώνης της Ουκρανίας όσο και στο συνοριακό σταθμό Siret της Ρουμανίας. Επίσης, στην άμεση αποστολή μεγάλης ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. Η αρωγή μας από την πρώτη κιόλας στιγμή στο Σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με εξειδικευμένες ομάδες απεγκλωβισμού Σαμαρειτών – Διασωστών, επαγγελματιών Νοσηλευτών με πραγματοποίηση αιμοδοσιών αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης στους συγγενείς των θυμάτων με κοινωνικούς λειτουργούς και Εθελοντές, κατέδειξε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και πληρότητα, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι Ερυθροσταυρίτες και Ερυθροσταυρίτισσες με την υποδειγματική τους δράση και συμπεριφορά, με την γενναιόφρονα υπόστασή τους και τον επαγγελματισμό τους έδωσαν μαθήματα ανθρωπισμού κι αλληλεγγύης εμπνέοντας κι ευαισθητοποιώντας συνειδήσεις.

Η πρωτοπορία, ο νεωτερισμός και η εξωστρέφεια είναι συνώνυμα της δράσης της Διοίκησής μας, καθώς με τον πλέον υπερσύγχρονο εξοπλισμό αναλάβαμε τις υγειονομικές καλύψεις όλων των μεγάλων αθλητικών δραστηριοτήτων όπως το RALLY ACROPOLIS , τους ποδηλατικούς αγώνες , μαραθώνιους κ.λ.π.

Ριζοσπαστική και επαναστατική ήταν η παρέμβασή μας κατά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων που όλοι οι τομείς μας βρέθηκαν αμέσως στους δρόμους για να βοηθήσουν χιλιάδες συνανθρώπους μας. Καταστρώνοντας ένα πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο δράσης χρησιμοποιώντας, ειδικά μέσα μεταφοράς ( διασωστικά, snowmobile) οι Ερυθροσταυρίτες και Ερυθροσταυρίτισσες βρέθηκαν δίπλα σε κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας.

Ενώ θα έπρεπε να συνεχίσουμε – προβάλουμε το αξιοκατάγραπτο και ευυπόληπτο έργο όλων των Ερυθροσταυριτών μας, δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να εστιάσω και να επιστήσω την προσοχή όλων, στις αφυδατωμένες πρακτικές ατομικού συμφέροντος που εμφανίζονται από ολίγους νοσταλγούς ενός θλιβερού παρελθόντος.

Η μετάλλαξη όμως των Διεθνών επειγουσών αναγκών, αποτελούμενη από γεωπολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές και κλιματολογικές μεταβολές, απαιτεί έναν πιο ενεργό ρόλο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Επιβάλλεται να χαράξουμε έναν δρόμο βασισμένο στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου δίνοντας τις προοπτικές για ένα νέο πλαίσιο ελέγχου, αρχιτεκτονικής ασφάλειας και πρόληψης των ανατροπών που θα ανακύψουν, επιδεικνύοντας το θετικό πρόσημο της κοινωνικής αξιοπιστίας του Ε.Ε.Σ. . Σε εμάς αρμόζει να μείνουμε προσηλωμένοι σε καινοτόμες και πρωτοπόρες δράσεις που θα οδηγήσουν στην ορθή μεταβολή που συντελείται, με πυρήνα μας όμως την ανθρωπιστική μας υπόσταση , τον σεβασμό στο δικαίωμα της ζωής ,στην καταπολέμηση της ανέχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Προσκαλώ λοιπόν, όλους εσάς τους Ερυθροσταυρίτες, όλους όσους οραματίζεστε ένα λαμπρό μέλλον και μια ανοδική πορεία για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, να λάβετε μέρος στην μεγάλη γιορτή του Ε.Ε.Σ. για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, την Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, στις 8 μ.μ., στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Προσβλέπουμε σε έναν Οργανισμό ελεύθερο από τα δεσμά που του είχαν επιβάλει όσοι τον ήθελαν αιώνια εγκλωβισμένο, στηρίζοντας τις υγιείς δυνάμεις που είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν το όνειρο κάθε Ερυθροσταυρίτη, να κυματίζει ελεύθερα η σημαία του Ερυθρού Σταυρού.

newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αθήνα: Μέτρα για την κλιματική κρίση ζητά η δημοτική αντιπολίτευση

Oμάδα Σύνταξης

Σημαντική εκπαιδευτική δράση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στα Λύκεια του Δήμου μας

Άδειασε η Αθήνα για το Πάσχα, αλλά γέμισε από τουρίστε

Oμάδα Σύνταξης