athinaikanews.gr
Χάρης Δούκας E1693509900183
ΑΘΗΝΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάρης Δούκας: Τον Ιανουάριο θα ανοίξω τη Βασιλίσσης Όλγας

Κοινοποίηση

Η επαναλειτουργία της Βασιλίσσης Όλγας και η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας είναι οι δυο μεγάλες προτεραιότητες του νέου Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα όπως τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

“Θα ανοίξω τη Βασιλίσσης Όλγας και μετά θα φτιάξω ένα γραφείο καταπολέμησης ενεργειακής φτώχειας για να δώσουμε ρεύμα στα πολύ φτωχά νοικοκυριά” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού για την τοποθέτηση καμερών ο Χάρης Δούκας διευκρίνησε ότι- όπως έχει πει- δεν είναι προτεραιότητά του ωστόσο δεν είναι αντίθετος.

“Δεν είπα ότι δεν θα μπουν. Είπα ότι δεν είναι προτεραιότητά μου. Το είδαμε και με τις Βρυξέλλες ότι υπήρχαν κάμερες και είδαμε τους πυροβολισμούς. Το θέμα δεν είναι να δούμε το άσχημο αυτό επεισόδιο αλλά να υπάρχει αστυνομία για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε το έγκλημα. Ο στόχος μου είναι η ασφάλεια και η ασφάλεια θέλει αστυνόμευση, φώτα, κάμερες και κοινωνική ένταξη.

Σε ερώτηση για τη Διπλή Ανάπλαση ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ της συνέχισης του έργου τονίζοντας είναι ήδη κοστολογημένο στο πρόγραμμά του. “Θέλουμε η Αθήνα να έχει ένα πολύ ωραίο γήπεδο, υπερσύγχρονο, βιοκλιματικό, περιβαλλοντικά και κλιματικά όσο το δυνατόν περισσότερο προστατευτικό” υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας. Σημείωσε ότι υπάρχει άγχος για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. “Έχουμε κάποιες σκέψεις που σχετίζονται με τη Λεωφόρο, μήπως θα μπορούσε να κρατηθεί μία κερκίδα ιστορική για να τη βλέπουν πάντα οι κάτοικοι της περιοχής. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα 5×5 , δεν υπάρχει γήπεδο να παίξουν τα παιδιά μήπως να υπάρχει ένα γήπεδο να παίζουν τα παιδιά” ανέφερε ο κ. Δούκας.

Ερωτηθείς για τη νίκη του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι η τηλεμαχία έπαιξε σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην αναγνωρισιμότητά του και την επικοινωνία του προγράμματός του στους πολίτες. “Η νίκη είναι νίκη της ΑΘήνας. Το μήνυμα μου είναι ότι τα προβλήματα της Αθήνας δεν έχουν χρώματα και κόμματα κι ότι είναι προβλήματα όλων των πολιτών. Καλούμε όλους τους πολίτες κι όσους θέλουν να συνεργαστούν για να λύσουμε τα θέματα” τόνισε ο Χάρης Δούκας.” Οι πολίτες προτίμησαν μία συνολική πρόταση η οποία ήταν θετική, δεν ήταν τοξική, είχε συγκεκριμένες θέσεις για όλα τα θέματα και αφορά τις υποβαθμισμένες γειτονιές και την υποτιμημένη καθημερινότητα. Δεν μίλησα για “βιτρίνα”, για μεγάλα έργα αλλά για μικρά καθημερινά που για εμένα είναι η καθαριότητα, το πράσινο, η ασφάλεια” ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Επίσης, ο Χάρης Δούκας ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι κράτησε “διακριτό ρόλο” διότι – όπως εξήγησε- “το 50% του ψηφοδελτίου είναι ΠΑΣΟΚ και το άλλο 50% είναι πρόσωπα από διάφορους χώρους”.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση όσον αφορά στον ρόλο του στην πολιτική σκηνή μελλοντικά ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας απάντησε: “Εγώ θα σας μιλήσω από την καρδιά μου. Έχω ένα μεγάλο άγχος και τη δέσμευση να φέρω σε πέρας αυτά που έχω πει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου

Ο Δήμος Βύρωνα υλοποιεί για 3 η χρονιά το πρωτοποριακό σεμινάριο “Walk me Out”

Γιάννης Κατινάκης: Δέχθηκε ομοφοβική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας

Oμάδα Σύνταξης