athinaikanews.gr
458229101 850477010509621 7914597803625985747 N 768x1087
ΑΤΤΙΚΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη βασισμένο στα έργα του «Ασκητική» και «Καπετάν Μιχάλης»

Κοινοποίηση

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.), με τη συμμετοχή της Ένωσης Κρητών Νέας Φιλαδέλφειας, διοργανώνουν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 21:00 Αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη βασισμένο στα έργα του.

Το Αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) με ελεύθερη είσοδο.

Η Φιλόλογος-Συγγραφέας και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Μαρλέν Σβέρκου θα μιλήσει για τον Νίκο Καζαντζάκη, στη βάση μιας φιλοσοφικής και ψυχαναλυτικής μελέτης της θεϊκής Πίστης του, όπως αυτή διαφαίνεται μέσα από το έργο του «Ασκητική», παρουσιάζοντας επίσης το ιδιαίτερο προφίλ του Κρητικού, όπως αυτό συντίθεται μέσα από το έργο του, «Καπετάν Μιχάλης».

Ο Ομότιμος Καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Kent Άγγελος Ευαγγέλου θα αναγνώσει αποσπάσματα από τα έργα του συγγραφέα.

Το κοινό, θα έχει τη δυνατότητά επίσης να απολαύσει την έκθεση με χειροποίητα κοσμήματα, παραδοσιακής κρητικής τέχνης του κ. Παναγιώτη Παπάζογλου (Minoera.com).

Η Ένωση Κρητών, θα μας μεταφέρει στο απαράμιλλο πνεύμα της Κρήτης, πλαισιώνοντας μουσικοχορευτικά την εκδήλωση, με τη συμμετοχή του λυράρη Μανώλη Παπαδομαρκετάκη και του λαουτιέρη Παύλου Κανιαδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων: Πώς μια γυναίκα βρέθηκε κρεμασμένη

Oμάδα Σύνταξης

Δήμος Γαλατσίου: Κάθε Παρασκευή 08:00-09:00 διενέργεια δωρεάν Rapid Test χωρίς ραντεβού

Oμάδα Σύνταξης

Συμπλοκή Ρομά και Αλβανών στα Πατήσια: Αστυνομικός πήγε να τους χωρίσει και του έσπασαν το πόδι

Oμάδα Σύνταξης