athinaikanews.gr
2023 09 01 Photo ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ
ΑΘΗΝΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Aνοιχτή Πόλη: Η Αθήνα χρειάζεται σχέδιο

Κοινοποίηση

Κριτική στη διοίκηση του δήμου Αθηναίων ασκεί η Ανοιχτή Πόλη με φόντο τη χθεσινή νεροποντή και την κατάσταση που δημιούργηθηκε σε κεντρικούς δρόμους και σε γειτονιές της πόλης. ¨Η Αθήνα χρειάζεται έργα, χρειάζεται σχέδιο, πάνω απ’ όλα όμως χρειάζεται έναν Δήμο για τους κατοίκους” τονίζει Ανοιχτή Πόλη.

Η Αθήνα και φέτος ευάλωτη στα καιρικά φαινόμενα

Η χτεσινή εικόνα της Αθήνας, με ανθρώπους να παρασέρνονται από τα νερά στο κέντρο της πόλης και σταθμούς του μετρό να πλημμυρίζουν, ήταν δυστυχώς αναμενόμενη, όπως αναμενόμενα ήταν και τα καιρικά φαινόμενα που τη δημιούργησαν. Στα παλιά άλυτα προβλήματα της πόλης, ο κ. Μπακογιάννης συσσωρεύει και νέα, κάθε μέρα.

Η Ανοιχτή Πόλη έχει ασκήσει επανειλημμένα κριτική στη δημοτική αρχή για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση κρίσιμων έργων υποδομής, όπως των εργολαβιών για τα πρανή των λόφων και για τα αποχετευτικά έργα στον Κολωνό, για τις καθυστερήσεις στα αντιπλημμυρικά της Ριζούπολης, καθώς και για τον οπισθοβαρή προγραμματισμό στον καθαρισμό των φρεατίων και στις εργασίες διευθέτησης του δικτύου των ομβρίων.

Η Αθήνα χρειάζεται έργα, χρειάζεται σχέδιο, πάνω απ’ όλα όμως χρειάζεται έναν Δήμο για τους κατοίκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Rizom Athens, μια urban ζούγκλα κάτω από τον Παρθενώνα

Oμάδα Σύνταξης

Απειλή για βόμβα σε πέντε νοσοκομεία – Μεγάλη η κινητοποίηση της ΕΛΑΣ

Oμάδα Σύνταξης

Στο τελικό στάδιο το έργο των αναβαθμών πέριξ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και του άλσους Ν.Φ.